KookJij

Recept voor Delicatesse van kip met garnalenbisque

Een heerlijk delicatesse van kip met garnalenbisque recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De garnalenbisque kunt u kant-en-klaar aankopen bij uw vishandelaar. Toevoegen aan favorieten
Verhit een stevige klont boter in een kookpan en fruit hierin de ongepelde garnalen samen met de versneden ui, sjalot en wortel. Kruid met tijm, laurier, peper en zout en chilipoeder. Blus kookpan met de cognac en de wijn. Giet er water bij tot alles onder staat, voeg de tomatenblokjes toe, laat flink doorkoken en vervolgens 25 minuten rustig laten trekken. Mix daarna alles, passeer door een zeef, laat terug inkoken en werk de garnalenbsique af met de room. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden, kruid ze met peper en zout en bak ze goudbruin in boter.
Gaar de knolselderblokjes in kokend water met zout en citroensap. Dep de blokjes droog met een handdoek en bak ze in boter. Kruid met peper en zout. Bak de broodcroutons in boter.
Verdeel de garnaalbisque over diepe borden, schik de kippenfilet erop en strooi de knolselderblokjes er rond. Garneer met de gepelde garnaaltjes en broodcroutons.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst