KookJij

De Lachende Koe in deeg

Een heerlijk de lachende koe in deeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ikke Fabita
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe De Lachende Koe in deeg te bereiden

Zie kookverhaal.
Oven op 195 - 200°C.
Laat de deeglappen ontdooien en snijd elk deeglap in 4 gelijke stukken. Doe in het midden van elke stuk een klein beetje kaas (of smeer de kaas over de deeglap, maar laat de randjes vrij). Leg dan bijv. een stukje gerookte zalm of een klein stukje worst, ham, spek op de kaas en vouw het geheel in de vorm van een driehoekje. De randjes goed aandrukken.
Of bestrijk de deeglap met de kaas, leg er een stukje zalm of ham erop en rol het lapje gewoon op. De vouw goed aandrukken.
Of druk 2 zijkanten goed tegen elkaar (of voorzichtig in elkaar draaien) zodat er een bakje ontstaat waarin je kaas kunt doen met bijv wat rozemarijn of zo.
Of maak er een hoorntje van, meng wat jam door de kaas en vul het hoorntje hiermee.
Of een beetje kaas in het midden met bijv. een stukje worst of wat jam, pak dan de 4 punten bovenaan bij elkaar en druk alles goed aan of draai alles wat in elkaar en eindig in een puntje bovenin. Ik zou zeggen: laat je fantasie de vrije loop.
(Klein)kinderen zullen dit ook wel leuk vinden, al zal de kaas misschien helemaal eruit lopen bij hun maaksels. Maar wat geeft dat?
De lappen met hartige vullingen heb ik de bovenkant ingekwast met wat losgeklopt ei en bij sommige ook wat sesamzaad erover.
Die met zoete vulling heb ik de bovenkant met een vinger met een druppeltje water natgemaakt en suiker erin gedrukt.
Leg alle kleine vormpjes op het met bakpapier bekleed bakblik en schuif dit in de oven ± 15 à 20 minuten, maar wel tussendoor even checken.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Voor een feestje had ik verschillende amuses gemaakt en ook een recept van Elke met Glaasjes La Vache qui Rit ('t was lekker, Elke).
Ik had wel teveel gekocht en ging toen experimenteren met dit kaasje, want echt iets warms ermee gemaakt, had ik nog nooit. Het resultaat kun je op de foto zien, samen met de (niet lachende) koe.
De kaas liep hier en daar uit, maar dat vond ik helemaal geen bezwaar . Ze smaakten prima. Ook de zoete variaties vielen in de smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
:);):p
fabita

fabita zegt:
Wat leuk, dat wist ik niet. Weet je dat ik eerst geschreven had dat het een recept van Hilde was, tot ik het recept voor alle zekerheid nogmaals ging bekijken en zag dat het van Elke was. Heb het toen gewijzigd. Inderdaad zo moeder, zo dochter.:p:o
derbyke

derbyke zegt:
Tof gedaan echt speciaal,
en Elke zo dochter zo moeder, ja flavia mijn dochter ;)moet wel lukken dat je op haar hapje uit komt ...groetjes :);):p