KookJij

De familie groentetaart

Een heerlijk de familie groentetaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe De familie groentetaart te bereiden

1. Kook de bloemkool en de broccoli beetgaar in de groentebouillon. Snij de tomaten in plakjes.
2. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in. Leg er een vel bakpapier over en daarop gedroogde erwten of bonen. Bak 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Klop ondertussen de eieren los met de room en kruid ze met peper, zout en nootmuskaat.
3. Verwijder het bakpapier en de peulvruchten. Verdeel de groenten over de deegbodem. Schenk er het eimengsel over. Bestrooi met de kaas en bak de taart 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

vkeulen

vkeulen zegt:
Lekker?
emma

emma zegt:
We zijn bezig met bakken en het ruikt al heel lekker.
rangvi

rangvi zegt:
Lijkt me heeeeel lekker, ga ik gauw maken ! :)
liske

liske zegt:
Oeps, vergeten: de taart moet dan wel iets langer in de oven, een minuutje of 5-10...
liske

liske zegt:
Dit vooraf blind bakken van de bodem is extra werk. Wil je het wat sneller doen, bekleed dan de vorm met het deeg, strooi er paneermeel over (dit absorbeert het vocht uit de groenten) en doe dan de verdere stappen (de groenten erin doen & eimengsel etc...)
frans

frans zegt:
huist
Jolisa

Jolisa zegt:
Heey, hij was harstikke lekker! Hij zag er wel wat anders uit dan op jouw foto maar hij was echt lekker:D