KookJij

Dagschotel: varkenshaasje met een porto-sausje, spruitjes met tomaat en spruitenpuree

Een eenvoudige dagschotel maar toch een beetje feestelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: varkenshaasje met een porto-sausje, spruitjes met tomaat en spruitenpuree te bereiden

  1. Aardappelen in blokjes snijden en beetgaar koken in licht gezouten water.
  2. Spruiten beetgaar koken in licht gezouten water. Look zeer fijn snijden, sjalotjes in reepjes snijden. Deze opstoven in een beetje boter de tomaat in stukjes gesneden toevoegen eveneens de spruiten. Hou een deel van de spruiten aan de kant voor bij de puree.
  3. Aardappelen pureren het eike en kruiden toevoegen, spruiten in vier snijden en deze eronder mengen. Neem een uitsteekvorm, inwrijven met olie of boter en vul deze met de puree. Zet onder de grill voor een goud geel korstje.
  4. Varkenshaasje rosé aanbakken, haal uit de pan en houd warm. In de pan van het vlees de porto toevoegen evenzeer de appelazijn deze kruiden en voeg regelmatig de bouillon toe laat even inkoken. Bind de saus met sausbinder.
  5. Serveer de puree op bord en verwijder de uitsteekvorm serveer er de spruiten bij en het varkenshaasje met de saus.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Lisa, zo ziet fleur de sel eruit. Groetjes
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Lisa, eike vers van de pers is een vers ei van de kip, fleur de sel (letterlijk zoutbloem) is een speciaal soort zeezout met een fijne kristalstructuur. Groetjes Hilde
Lisa vdV.

Lisa vdV. zegt:
Geachte,
Wat is eike van de pers en Fleur de sel.
Ik als Nederlandse versta dit misschien niet of hebben wij een andere benaming hiervoor.
Zou u mij willen antwoorden
Bijvoorbaat mijn dank hiervoor
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Niet al te ingewikkeld, maar wel weer een streling voor het oog ;-) (en de tong ;-))
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Het zijn toch maar spruiten, puree met een stukje vlees toch niet moeilijk hé ;-) mevrouw !
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Noem dat maar eenvoudig ;-) Weer een heerlijk recept, madame!