Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: surprise vis van het jaar laat jullie verrassen
PT30M
Dagschotel: surprise vis van het jaar laat jullie verrassen
Een heerlijk dagschotel: surprise vis van het jaar laat jullie verrassen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: surprise vis van het jaar laat jullie verrassen te bereiden
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
Kook deze beetgaar in ruim licht gezouten water.
Bloemkool roosjes beetgaar koken in licht gezouten water. Houd 2 mooie roosjes warm aan de kant voor bij het gerecht.
Courgette in fijne reepjes snijden.
Pureer de aardappelen samen met een deel van de olie van de tomaatjes, indien nodig bijkruiden naar smaak.
Meng de tomaatjes, bloemkool ( grof gehakt ) en de rauwe courgette onder de puree.
De vis en gamba's zeer goed kruiden met de viskruiden en in bloem wentelen. Rol de vis op en prik vast.
Bak de vis en gamba's gaar aan in boter.
Serveer alles zeer warm op bord werk af en geniet van de vis van het jaar.
Kook deze beetgaar in ruim licht gezouten water.
Bloemkool roosjes beetgaar koken in licht gezouten water. Houd 2 mooie roosjes warm aan de kant voor bij het gerecht.
Courgette in fijne reepjes snijden.
Pureer de aardappelen samen met een deel van de olie van de tomaatjes, indien nodig bijkruiden naar smaak.
Meng de tomaatjes, bloemkool ( grof gehakt ) en de rauwe courgette onder de puree.
De vis en gamba's zeer goed kruiden met de viskruiden en in bloem wentelen. Rol de vis op en prik vast.
Bak de vis en gamba's gaar aan in boter.
Serveer alles zeer warm op bord werk af en geniet van de vis van het jaar.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.