Recept
« Terug naar recepten
					
						Dagschotel: sausje van pompoen met gestoofd witloof, natuuraardappelen en gerookte zalm
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Dagschotel: sausje van pompoen met gestoofd witloof, natuuraardappelen en gerookte zalm
Simpel gerechtje vlug klaar en overheerlijk lekker.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke, Elmo & Blondy
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Dagschotel: sausje van pompoen met gestoofd witloof, natuuraardappelen en gerookte zalm te bereiden
- Pompoenblokjes opstoven in een beetje kokosvet, voeg de twee teentjes look uitgeperst toe. Gember zeer fijn snijden deze toevoegen evenzeer de kruiden laat op een zacht vuur sudderen. Mix deze ingredienten, warm goed op voeg room en honing toe. Aardappelen schillen en in vier snijden deze in licht gezouten water beetgaar koken. Witloof halveren de bittere kern verwijderen deze in de lengte nog eens halveren. Stoof aan in kokosvet kruiden met zeezout, peper en muskaatnoot. Schijven gerookte zalm oprollen deze even onder de grill om op te warmen. Neem een diep bord verdeel de saus erin vervolgens het witloof in het midden dresseren de aardappelen er rond evenzeer de gerookte zalm. Werk af met gemalen kaas en verse dille zeer fijn gesneden.
 
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Alweer een dikke 10!
                    
Hilde Dumont zegt: