KookJij

Dagschotel: lamskroon gepresenteerd met rode spitskool en aardappelpuree

Rode spitskool eens iets anders dan gewone spitskool.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: lamskroon gepresenteerd met rode spitskool en aardappelpuree te bereiden

  1. Aardappelen in blokjes snijden deze beetgaar koken in licht gezouten water. Giet af en pureer, kruiden naar smaak en het ei eronder mengen. Lamskroon in vier gelijke stukken verdelen deze aan beide kanten bruin aanbakken in een beetje boter. Oven voorverwarmen op 100 gr neem een vuurvaste schotel leg de lamskroon gekruid erin en laat +/- 10 min garen deze mag nog rosé zijn. Spitskool zeer fijn snijden deze in een beetje boter gekruid aanstoven. Neem een ronde uitsteekvorm vul deze met een deel puree vervolgens de spitskool en eindig met puree. Dresseer de gevulde uitsteekvorm in het midden van het bord verwijder de ring, lamskroon erover presenteren. Werk af met rucola iets fijner gesneden, spitskool en tricolore gemalen peper.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten. De hele rode spitskool is ook te zien op de geposte foto's.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Was ook voor ons weer wat anders en geeft inderdaad wat meer kleur ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ok, ze kweken ook van alles. Gaat ook vaak om uiterlijk, dan staat het weer wat mooier bij een bepaald gerecht.
Maar wel leuk, want van de structuur van rode kool moet je houden. Ik ben meer van de spitskool ;-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Smaakte eigenlijk ongeveer hetzelfde als de gewone spitskool.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Heel bijzonder, Ruud kent hem niet. Hoe was de smaak?
Meer rode- of spitskool? Zou het een nieuw ras zijn of een vergeten groente?