KookJij

Recept voor Dagschotel: krokante pangasiusfilet vergezeld van gebakken aardappelen met een wondersausje

Een heerlijk dagschotel: krokante pangasiusfilet vergezeld van gebakken aardappelen met een wondersausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Aardappelen in blokjes snijden kook deze beetgaar in ruim water met een scheut appelazijn gekruid met gemalen kurkuma en oregano.
De vis kruiden met peper, zeezout en dille wentel in bloem en bak deze krokant aan.
Aardappelen afgieten en aanbakken in een beetje boter.
Voor de saus: ajuin blokjes even aanbakken in een beetje boter kruiden met oregano en gemalen kurkuma.
Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook voor het serveren van de saus de bieslook en tomaat concassé toevoegen.
Indien nodig bij binden.
Serveer alles zeer warm op bord met een frisse salade van cruditeiten.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Hallo Hilde,
je ziet vroeg of laat komt het er van om je gerechten te proberen.
Het was weer een voltreffer, dank je!
Dit gerecht verhuist naar mijne privé!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Laat het je smaken Jenny, groetjes van ons 3tjes ;-)
Jenny

Jenny zegt:
Heel hartelijk dank Erwin en Hilde!!!
Nu is het recept helder voor me...en heb ik weer wat bijgeleerd!!!
Ik ga het zeer zeker maken!!!! Ben 'n vis liefhebber!!!! :) <3
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Erwin dank je om Jenny verder te helpen. Cruditeiten hoeven niet zoetzuur te zijn, het is een variatie van verschillende soorten rauwkost even op foto klikken en je ziet het resultaat. Zoals je ziet we zijn er om elkaar te helpen ;-)
Groetjes van ons 3tjes ;-)
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Ben ik nog ff Jenny, cruditeiten zijn volgens Google fijngesneden rauwkost, zoals komkommer, uien, wortel etc. dus rauwkostsalade naar smaak in zoetzuur. Zover ik begrepen heb..
Hopelijk heb ik je hiermee nog een eindje geholpen en ben ik zelf weer ook een stukje wijzer geworden ;-) Nogmaals groetjes, Erwin
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Hoi Jenny, daar hoef je toch geen sorry voor te zeggen als je iets niet weet?? Concasse is in ieder geval kleingesneden tomatenblokjes, cruditeiten durf ik niet helemaal te zeggen.. Maar ben je in ieder geval al voor de helft geholpen ;-) Vriendelijke groetjes, Erwin
Jenny Camps

Jenny Camps zegt:
Sorry voor m'n onwetendheid....
Wat is concassé en cruditeiten??