KookJij

Dagschotel: Confit de Canard in een sausje met puree, witloof en wortel

Confit de Canard du Sud-Quest France. Heerlijke eendenbillen uit blik, ben geen liefhebber van vlees uit bik maar deze zijn wel echt super lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: Confit de Canard in een sausje met puree, witloof en wortel te bereiden

  1. Eerst en vooral het blik openen, verwarm de inhoud van het blik tot het vet vloeibaar is, deze niet gebruiken. Verwijder het vet en vel van de eend. Ajuin fijn snijden deze opstoven in een beetje boter voeg het uitgeperst teentje look toe, kruiden de fond en cognac laat even inkoken. Zeef de saus leg de eendenbillen in de saus en laat op een zacht vuur opwarmen. Wortelen schillen en deze in twee snijden, witloof halveren bak de groenten beetgaar aan in een beetje boter deze kruiden. Als laatste de champignons toevoegen en de suiker over de groenten strooien. Aardappelen beetgaar koken, afgieten deze goed kruiden, pureren het ei de fijn gesneden tomaat en rucola evenzeer fijn gesneden eronder mengen. Neem een vuurvaste schotel deze beboteren, spuit mooie rorentjes van de puree en zet onder de grill. Haal het vlees uit de saus en bind deze een beetje. Serveer alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Ongelofelijk lekker er staat hier nog een blik, volgende maand terug naar Frankrijk. We zullen er maar een paar meebrengen ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Heerlijk he, dat eendje? ;-) Eindelijk zijn ze nu ook voor een redelijke prijs in Nederland te koop. Voorheen liet ik ze altijd door ons nichtje meenemen uit Frankrijk ;-)