KookJij

Cubaanse kip (Pollo Cubano)

Aan het einde van een wandeling door het schitterende natuurpark Guanayara op Cuba moest er natuurlijk ook gegeten worden want van wandelen krijg je honger. Van te voren werd er al gezegd dat de kip op deze plek er om bekend stond dat die uitzonderlijk lekker was. Dat wilden we dus ook zelf proeven. Tsjonge wat hebben we van die kip zitten smullen. Maar ik denk als mijn tafelgenoten de sobere keuken van te voren gezien zouden hebben dat ze misschien geen hap door hun keel hadden kunnen krijgen. (zie foto) Ik denk niet dat ze daar ooit van HACCP gehoord hebben. Gelukkig zijn we niet ziek geworden. Thuis heb ik op Internet dit recept gevonden en uitgeprobeerd. De smaak was zo treffend, dat als ik mijn ogen dichtdeed, ik me weer even op het zo bijzondere Cuba waande.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Jamaica
Keuken: Caraibische
Bron: Cubakeuken / in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cubaanse kip (Pollo Cubano) te bereiden

  1.  Maak eerst de marinade en hak hiervoor de knoflook en de rode peper fijn, pers de sinaasappel en de limoen uit en doe deze ingrediënten in een kom. Voeg de oregano, komijn, peper en zout toe.
  2. Leg de kippenpoten in een platte ovenschaal en giet de marinade over de kip.
  3. Snij de ui in ringen en verdeel deze over de kip.
  4. Dek de schaal af en laat dit minstens 2 uur maar liever nog een hele nacht marineren in de koelkast. Draai de kip af en toe om.
  5. Haal de kip een uur voordat je deze gaat bakken uit de koelkast om op temperatuur te komen. Haal deze uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  6. Verhit de braadboter in een grote braadpan en bak de kip aan beide kanten bruin (5 minuten) Doe dan de marinade en de uien erbij.
  7. Zet het vuur laag en laat de kip nog 25 minuten sudderen. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

N.B. Ik heb het recept bij Jamaica ingedeeld omdat Cuba ontbreekt in de lijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
@Chez Cornelia. Ja bij "soort keuken" valt dit recept onder "Caribische keuken" daar was ik gauw uit. Maar dan moet je bij de volgende stap het land van herkomst selecteren en heb je alleen de keuze uit: Aruba, Curaçao of Jamaica en je moet daar iets invullen anders kun je niet verder om het recept te plaatsen.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ja, inderdaad, of zo'n spuit gebruiken, dan hoef je het vel ook niet los te maken.
Chez Cornelia

Chez Cornelia zegt:
@ Harry
Je kunt proberen of je de marinade onder de huid kunt krijgen door de huid v/d kippepoten gedeeltelijk/aan de bovenkant los te maken. en er weer overheen te vouwen.
Groet C
Chez Cornelia

Chez Cornelia zegt:
Cubaanse recepten kunnen ook bij Caribische recepten.denk ik
Groetjes C

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Graag gedaan ;)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Dan ga ik dat zeker een keer proberen!! Dank je voor je snelle reactie
Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Hoi Harry, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik hier het bestaande recept gevolgd heb. Maar ik kan me zo indenken dat de marinade misschien beter in het vlees trekt zonder vel dan met vel. Je kunt het natuurlijk ook gewoon proberen om het vel eraan te laten zitten. Groetjes van Wilmie.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ziet er goed uit! Is er een reden dat de poten zonder vel zijn?