Recept
« Terug naar recepten
Crumble van gestoofde groenten
PT30M
Crumble van gestoofde groenten
Een heerlijk crumble van gestoofde groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker normaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crumble van gestoofde groenten te bereiden
- Snij alle groenten in stukken. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller ze gaar zijn. Rasp de sinaasappel en pers ze uit. Stoof de groenten samen met de helft van de sinaasappelschil en het sap gaar in een hete pan met olie. Zorg ervoor dat je groenten beetgaar blijven en niet te plat worden. Breng op smaak met peper en zout. Hak de noten in stukken en doe de helft ervan bij de groenten. Doe het groenten-notenmengsel in een ovenschotel. Meng de boter, bloem, Parmezaanse kaas, de rest van de noten en de rest van de sinaasappelschil en het sap. Breng op smaak met nog wat peper. Doe het deeg over de groenten en zet een tiental minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot je een mooi korstje krijgt. Lekker met gebakken aardappelen of puree.