KookJij

Courgettesoep

Een heerlijk courgettesoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgettesoep te bereiden

Pistou: knoflook en basilicum in een vijzel of met de mixer fijn maken. Er een straaltje olijfolie en de kaas bij mengen.
De uien, courgettes en preiwit schoonmaken, spoelen, grof versnijden en aanstoven. Overgieten met de visfumet of bouillon, gaar koken en mixen. De pistou onder de soep mengen, proeven en eventueel op smaak brengen met zout.
De pladijsfilets in fijne repen snijden, in voorverwarmde borden leggen, overgieten met de hete soep. De visreepjes zijn gaar in een 2-tal minuten - en opdienen. Grote visrepen of visfilets even pocheren in de soep en uithalen met een schuimspaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Klopt jacques, maar dit maakt het ook een beetje spannend;)
jacques

jacques zegt:
Dank voor de toelichting:
Pladijs nog nooit van gehoord, schol kennen we!
Tja, Belgie en Nederland blijven (gelukkig) toch altijd even anders....:p
fijnproever

fijnproever zegt:
Inderdaad Rita, is ook te lezen bij de uitleg die je krijg bij het vraagteken;)
RIta

RIta zegt:
Pladijs is de Vlaamse naam van de vis, in Nederland wordt deze "schol" genoemd :)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo jacques, bij de ingredienten is het even aangepast er komt een vraagteken achter pladijs. Zou zeggen ga maar eens kijken, een visje voor bij op je netvlies te zetten ;)Groetjes :);):p
fijnproever

fijnproever zegt:
jacques, pladijsfilets zijn niets anders dan de filets van pladijs of gefileerde pladijs, een vissoort. Dus zo ver moest je het ook niet gaan zoeken;)
jacques

jacques zegt:
"pladijsfilets"

Misschien moet je even de moeite nemen om uit te leggen, wat dat ook al weer is.....
niet iedereen heeft 1 miljoen ingrediënten op het netvlies ....
Ik kan het wel opzoeken, maar daar ben ik hier niet voor.;)