KookJij

Coquilles met hazelnootboter

Een heerlijk coquilles met hazelnootboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: 24Kitchen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coquilles met hazelnootboter te bereiden

De aardappel goed wassen, schil op verschillende plaatsen inprikken met een vork.
In de magnetron leggen op 900 watt 6 minuten garen.(op lagere watt iets langer)
Uit de magnetron in een schone theedoek rollen en 10 minuten nagaren.
Hazelnoten kleiner hakken.
Paddenstoelen schoonmaken en deze bakken tot ze beetgaar zijn, kruiden met peper en zout uit de molen.
Boter zachtjes verhitten zodat deze niet verbrandt en de hazelnoten toevoegen met de honing en goed doorroeren.

Even uitzetten zodat je de coquilles kan gaan bakken.
Eerst goed droog deppen, boter verhitten en de coquilles ± 2 minuten op een kant bakken dan draaien en nog eens 3 minuten bakken, kruiden met zout en peper uit de molen.
Ondertussen de sla op de borden leggen, de aardappel in 4 rechte plakken snijden en erop leggen.
Hier leg je dan de paddenstoelen op en daarna de coquilles.
Ondertussen weer even de hazelnootboter verwarmen en over de coquilles gieten.
De tomaatjes doorsnijden en rondom leggen.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Je hoeft op de sla geen dressing te doen want het totaal heeft al een geweldige smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els

Els zegt:
Dank je wel ziet er gelijk lekkerder uit
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Els het is inorde de foto's staan zoals het moet, een heerlijk gerechtje , groetjes Hilde KookJij
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Even een reactie op mijn eigen foto.
Ik krijg deze niet goed geplaatst, wie kan me helpen.
Ik vind het zo jammer dat je een verkeerd beeld ervan hebt.