KookJij

Confituur met rum

Een heerlijk confituur met rum recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur met rum te bereiden

Honingmeloen in blokjes snijden.
Nectarines in blokjes snijden.
Kiwi's in blokjes snijden.
Doe de vruchten in een ruime kookpot en voeg suiker toe evenzeer de rum. Laat koken, blijf regelmatig roeren en schuim evenzeer regelmatig af.
Na ongeveer 1 uur als de gewenste dikte is bereikt, vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.


Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
:D:D;);):p:p
derbyke

derbyke zegt:
Merciekes, jouw potje gaat er een van deze dagen aan moeten geloven ;):p:D
Anna

Anna zegt:
Ik sluit me geheel bij Nadine aan; zalig! Vers sneetje witbrood met jouw jammetje...een verwennerij!:D;):p
Anna

Anna zegt:
Ik ga 'm morgen eens proberen, ben benieuwd:p;):D
derbyke

derbyke zegt:
Dank je Nadine bij het eerst volgend bezoek staan er weer potjes klaar voor jullie allemaal :);):p
N-a-dine

N-a-dine zegt:
Smaakt heerlijk!:p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo meckymesser, op ;1kg fruit - 1 kg suiker. De rum is maar voor de smaak hoeft niet echt. Groetjes van ons 3tjes:);):p
meckymesser

meckymesser zegt:
Lijkt me erg lekker. Ik heb nog nooit confiture gemaakt, en ik vraag mij af of er niet wat meer vocht in moet.
Anna

Anna zegt:
Eerlijk oversteken:p Nou, die rum zal het er erg goed in doen, denk ik;);)
derbyke

derbyke zegt:
Haha, we zullen ruilen jij eentje met rum, ik eentje met braambessen :);):p
Anna

Anna zegt:
Mmmmm, potje voor Anna!:D:D:p:p