KookJij

Confituur met kiwi, meloen en appelsien

Een heerlijk confituur met kiwi, meloen en appelsien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur met kiwi, meloen en appelsien te bereiden

Snij het fruit in stukjes, deze in een grote ketel en laten opkoken. Even de mixer erdoor, voeg de suiker toe en laat koken.
Regelmatig roeren en afschuimen.

Als de gewenste dikte bereikt is de confituur in potten verdelen en deksel erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Ja sorry, ik gebruik ook alleen vruchtvlees, in dit geval alleen wat er nog op de harde buitenschil overgebleven is. Dus wat je normaal weggooit, haal ik ervan af en maak succade ervan. groet en dank Hans en Bores:):)
derbyke

derbyke zegt:
Wel das wel iets heel anders ,maar toch proberen waard zou er nooit opgekomen zijn . Ik gebruik alleen het vruchtvlees , en dat lukt altijd .Fijne paasdagen en tot horen .Groetjes van ons 3 :);):p
hns

hns zegt:
Hoi Hilde Ik dacht al dat je niet durfde ( ha, ha, grapje) Wat ik gedaan heb is de binnenkant vd de meloenschillen van de in kokend water met beetje zout, 5 min koken. Afgieten en de schillen nogmaals met kokend water overgieten. Daarna af laten koelen en evenveel suiker afwegen als schillen. In een schone wekpot laagje suiker, laagje schillen etc totdat het op is. het wordt vanzelf sukkade, echter begon het ook te gisten. Prettige pasen. grt Hans:):):)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Hans , sorry voor de late reactie .Eerlijk gezegd heb er nooit problemen mee , maar moet wel zeggen ik heb nooit meloen alleen gebruikt .Zal het eens proberen en laat het je weten .Groetjes van ons 3 :);):p
hns

hns zegt:
Hilde wat ik eigenlijk bedoel, heb sukade gemaakt van restjes meloen.
Moest hiervoor net zoveel suiker als inkookte meloen toevoegen.
Vond het nogal leuk, normaal gooi ik die restjes , binnenkant van de schillen weg. Maar na korte tijd, 2 wkn begon het te gisten en heb niets over.
Hans en de groeten van Bores
:):):)
hns

hns zegt:
Hilde, Gaat dit niet gauw gisten? Ik heb laatst iets dergelijks gemaakt van meloen. het bleef 2 weken goed en daarna begon het te gisten. Moet je niet zoiets gebruiken als geleisuiker? groet Hans:)