KookJij

Clafoutis met appeltjes en speculaas

Een heerlijk clafoutis met appeltjes en speculaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Clafoutis met appeltjes en speculaas te bereiden

Schil de appelen en snij in stukjes.

Doe de appelstukjes, de verkruimelde speculaas en het sinaasappelsap in een kookpan. Laat op een heel zacht vuur afgedekt stoven gedurende 7 à 10 min. Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat water toe.
Mix met de kloppers van de mixer de eieren met de suiker, de bloem, de melk, de kaneel en het bakpoeder.
Strijk een ovenschaal (doorsnede ± 22 cm, 4 à 5 cm hoog) in met boter en giet er de helft van het eimengsel in.
Bedek met de speculaascompote en strooi er de amandelschilfers over.
Giet er de rest van het mengsel over.
Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
Dien lauw of koud op. U kan er ook een bolletje vanilleroomijs bij geven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lotte1

lotte1 zegt:
Het was inderdaad lekker, maar ik vond wel dat de smaak van de eieren teveel overheerste. Misschien dat er meer bloem in kan, nu smaakte de onderzijde meer naar een omelet.
Brigit

Brigit zegt:
Ik was nog niet helemaal uitgesproken ;)Eenmaal uit de oven bleek het heerlijk te zijn!! Ik ga het zeker nog eens maken!!
Brigit

Brigit zegt:
Ik had nog nooit van clafoutis gehoord :)Het recept klonk zo lekker dat ik het vanavond heb gemaakt. Het mengsel bleef zo dun dat ik me van te voren af vroeg of het wel wat zou worden :D