KookJij

Chocoladetompouce

Een heerlijk chocoladetompouce recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Nagerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladetompouce te bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd de 6 bladen filodeeg in vier gelijke rechthoeken of vierkanten. Bestrijk elk stukje met een beetje boter en maak 8 stapeltjes van 3 lagen.
Bestrijk de bovenste laag ook met boter en leg de stapeltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak het filodeeg in ongeveer 10 minuten knapperig en bruin.
Neem uit de oven en laat afkoelen.
Breng de kristalsuiker met het water aan de kook tot suiker is opgelost en een siroop is ontstaan.
Leg de sinaasappelplakken in de siroop en laat ze op lage stand koken tot ze glimmen en iets doorzichtig zijn.
De siroop mag niet karameliseren.
Laat de chocolade met de room smelten op lage stand en roer goed door.
Leg op elk bordje een filodeegje en schep hierop een ijslepel chocolademousse.
Leg hierop een ander filodeegje en bestrooi met poedersuiker.
Giet er als laatste een straaltje warme chocoladeroom over en leg er een plakje sinaasappel bij.
Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst