KookJij

Chocolade crème brûlée met vanille ijs

Chocolade crème brûlée met vanille ijs
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Lidl receptkaart, Fairtrade
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade crème brûlée met vanille ijs te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Snij de chocolade in stukjes.
  3. Breng de slagroom samen met 50 g suiker in een pan aan de kook.
  4. Neem de pan van het vuur, voeg direct de chocolade toe en roer tot alle chocolade is gesmolten.
  5. Scheid de eieren en bewaar de eierdooiers.
  6. Voeg de eierdooiers toe aan het chocolademengsel en roer nogmaals goed door.
  7. Giet de massa in 4 ovenschaaltjes en zet de schaaltjes 1 uur in de oven.
  8. Laat de crème brûlée vervolgens afkoelen.
  9. Bestrooi de crème brûlée goed met de rest van de suiker en karamelliseer hetsuikerlaagje met de brander.
  10. Serveer de chocolade crème brûlée samen met een bolletje vanille-ijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst