KookJij

Chinese Varkensstoof

Een heerlijk chinese varkensstoof recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese Varkensstoof te bereiden

1).Zet een pan op met net genoeg water om het varkensvlees te laten onderstaan en doe een eetlepel azijn in het water.
Breng het water aan de kook.
2).Doe het vlees in het kokende water en laat dat 5 minuten meekoken.
3).Haal het vlees er uit, laat afkoelen en snijd het vervolgens in stukken van ongeveer 3 cm groot.
4).Verhit de olie in een wok met de suiker en laat de suiker daarin bruinen, carameliseren en oplossen.
5).Doe het varkensvlees er bij met 1 eetlepel azijn.
6).Voeg dan net zoveel hete bouillon toe tot het vlees net onder staat.
Voeg vervolgens toe de gember, steranijs, kaneel en sojasaus en breng het geheel aan de kook.
7).Zet het vuur laag en laat de inhoud ongeveer 1 uur zachtjes koken.
Haal het vlees er uit en zet dat warm weg.
8).Kook de saus in en breng het op smaak met suiker en zout.
9).Om het extra te laten indikken een beetje water met daarin opgelost 2 eetlepels maïzena of aardappelzetmeel en dat er bij kiepen.
10.Als de saus is ingedikt het vlees er weer bij doen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer dit met witte rijst en strooi er de lenteui ringetjes over.
Geef er sambal bij en wat (bv atjar of roedjak). Geef er een jonge Australische Shiraz bij te drinken.
Men zegt wel eens dat dit een van de lievelingsgerechten zou zijn van Mao.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst