KookJij

Chilikip

Een heerlijk chilikip recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chilikip te bereiden

Pel en snipper de ui en knoflook.
Maak de pepers schoon en snijd ze in ringen.
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes of maal het tot gehakt in de keukenmachine.

Verhit de olie in een braadpan en bak de kip met het spek, de uien, knoflook en de pepers circa 5 minuten.
Voeg de tacokruiden en de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
Voeg de wijn en tomaten toe.
Voeg de uitgelekte bonen toe en laat de chili 20 minuten afgedekt zachtjes stoven.
Hak de koriander.

Schep de chili op de borden, besprenkel met limoensap naar smaak.
Bestrooi met koriander en schep er een lepel crème fraîche op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Lekker pittige chili-con kip: ik voeg er nog 3 kleuren paprika's aan toe in stukjes, voor de vitamientjes. Deze gaat bij mijn favorieten!
Siska

Siska zegt:
Ik eet het als zodanig, maar je kan er natuurlijk ook rijst bijdoen.
jacqueline

jacqueline zegt:
Lijkt mij heerlijk ik ga het vandaag maken, wat word hier bij gegeten rijst of aardappelen