KookJij

Chili Con Carne

Een heerlijk chili con carne recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chili Con Carne te bereiden

Spekblokjes aanbakken in een grote ketel.
Kalfsgehakt los roeren in de zelfde ketel samen met het spek en de in blokjes gesneden steak.
Dit alles goed kruiden met de bovenvermelde kruiden.
Ajuin in blokjes snijden, look fijnsnijden en toevoegen.
De gepelde tomaten bij de hierboven vermelde ingrediënten en laat op een zeer klein vuur zachtjes ± 90 min. sudderen.
Paprika's in kleine blokjes snijden, bonen in tomatensaus, maïs en kidneybonen (deze zeer goed afspoelen) toevoegen bij het vlees. Laat dit nog ± 30 min. sudderen op een zeer klein vuur.
Dit gerecht werd geserveerd met rijst van Uncle Ben's equilinia.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Herfst in het land, een van deze dagen vrienden op bezoek, eindelijk dit heerlijk gerecht nog eens klaarmaken. Hopelijk valt het in de smaak voor een persoon wel zonder paprika maar daar passen we wel een mouw aan ;-)