KookJij

Chicken Yassa

Een heerlijk chicken yassa recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chicken Yassa te bereiden

Meng al de ingrediënten van de marinade met elkaar. Leg de stukken kip in een bak of kom en strijk ze goed in met de marinade. De marinade die over is zet je in de koelkast. Laat de kippen poten een hele nacht staan dan kan de marinade goed in de kip trekken.
Gril de stukken kip, maar ze kunnen ook op de barbecue. En laat ze langzaam gaar worden (niet zwart laten worden, dan verbrandt de marinade).
Neem de uien en snij deze in ringen en bak deze licht bruin. Doe de rest van de marinade erbij en laat het warm worden, niet laten koken.
Neem de stukken kip en leg die in aluminiumfolie elk stuk apart. Doe de uienringen erbij en nog wat van de marinade, en leg dit nog zo'n 10 minuten terug op de barbecue, of in de gril.
Origineel wordt dit gegeten met rijst.
Ik moet wel waarschuwen dat het hele pittige kip is, dus je kunt er een frisse salade bij doen, en een stokbrood voor de saus op te dippen.

Mijn kookverhaal (Arianne van Lierop)

Ik heb dit gerecht gehad in Gambia, toen ik daar woonde. Het is een heerlijk Afrikaans gerecht en zeker aan te raden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ezzy

Ezzy zegt:
Wat bedoel je met 2/3 olie?
Silke

Silke zegt:
Hoi,
Een goede vriendin van me heeft een Gambiaanse vriend. Samen met hem is ze bij zijn familie geweest en heeft er Yassa gegeten. Als we meidenavond hebben of ze wil gewoon lief zijn maakt ze voor ons Yassa: in een grote schaal met rijst, de heerlijke Yassa en samen met lepel uit de schaal eten.
Heerlijk en heel gezellig, en bovenal superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr lekker.