KookJij

Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt)

Niet alleen de Gluhwein en Reibekuchen zijn de specialiteiten van de kerstmarkten ook de champignons met knoflooksaus doen aardig mee in het rijtje 'lekkers van de kerstmarkt'. Het is een beetje via de Duitse kerstmarkten naar ons land gekomen en als je een kerstmarkt in het zuiden van het land bezoekt staan er zelfs Duitse kraampjes met deze lekkernijen. Geen probleem want onze oosterburen kunnen er wat van. Ik ben gaan zoeken op Duitse kooksites en uit enkele recepten met daaraan de bewerking van mijzelf is dit recept ontstaan. Niet met de bedoeling om ermee op een (kerst)markt te gaan staan maar om voor mezelf te onthouden.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignons met knoflooksaus (zoals op de kerstmarkt) te bereiden

  1. Knoflooksaus: - Crème fraiche, olijfolie, azijn, mayonaise, ahornsiroop, bieslook, zout en knoflook (uit de knijper) door elkaar mengen.
  2. Champignons: - Champignons schoonmaken en de grootste halveren of in vieren snijden. - Uien schillen en in halve ringen snijden. - Champignons in een hete pan zonder olie eerst aanbakken, dan zout en olie toevoegen en nog eventjes verder bakken. - De uien erbij doen en het vuur kleiner zetten, het paprikapoeder en de cognac erbij doen en nog 2-3 minuten laten bakken tot de uien zacht zijn en het vocht verdampt is. - De champignons met peper en zout op smaak brengen. - Serveer samen met de knoflooksaus

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst