KookJij

Champignonrisotto

Een heerlijk champignonrisotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignonrisotto te bereiden

Verwarm de olie in een wok, braadpan of grote koekenpan. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 5 minuten. Voeg het knoflook, de ui , de bleekselderij en de paprika toe en roerbak deze 5 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak alles nog een 3-4 minuten. Roer de oregano en de bouillon erdoor. Verwarm het mengsel tegen het kookpunt aan en draai dan het vuur laag. Leg het deksel op de pan en laat de rijst 20 minuten zachtjes koken tot de rijst zacht en romig is. Voeg eventueel de zongedroogde tomaten toe en breng het mengsel op smaak. Roer de helft van de parmezaanse kaas erdoor en strooi de rest er bovenop. Garneer de schotel met peterselie en laurierblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jolangel

jolangel zegt:
Eet smakelijk!! ;)
Frida

Frida zegt:
Ziet er erg lekker uit. Heb de ingredienten op mijn boodschappenlijstje staan want ga het deze week nog maken.
seahunter

seahunter zegt:
wij vinden het lekker, je moet alleen de deksel iets eerder van de pan halen zodat het vocht weg kan.