KookJij

Cannoli

Een heerlijk cannoli recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannoli te bereiden

Meng het citroensap,het water en het ei.Meng bloem,suiker,speculaaskruiden en zout in een keukenmachine.Voeg de boter toe.Schenk,terwijl de machine aan staat,het eimengsel erbij.Blijf mengen tot een deeg ontstaat.Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het licht.Verpak het in folie en leg het minstens 1 uur in de koelkast.Maak de vulling.Roer de ricotta zacht.Zeef de poedersuiker erboven en klop hem met de andere ingrediënten erdoor.Dek de kom af met huishoudfolie en zet hem in de koelkast.Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een lap van 2 milimeter dik.Maak met een liniaal rechthoeken van 8x7 centimeter.Rol deegresten opnieuw uit en maak in totaal 20 rechthoeken.Verhit 5 centimeter olie tot 190 graden in een pan met dikke bodem.Rol een stuk deeg rond een cannoli vorm en laat de randen iets overlappen.Plak ze met eiwit op elkaar.Doe het zelfde met de andere cannolivormen.Frituur 2 of 3 cannolivormen tegelijk,tot ze goudbruin,krokant en bubbelig zijn.Haal de cannoli met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.Laat ze afkoelen en schuif ze dan voorzichtig van de vormen.Herhaal dit totdat alle cannoli klaar zijn.Bewaar de cannoli 2 dagen in een goed afgesloten trommel.Spuit de vulling niet langer dan 30 minuten voor het serveren erin,om te voorkomen dat ze slap worden.Bestrooi de cannoli met poedersuiker en serveer ze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

giseleke

giseleke zegt:
heb de vormen gevonden op e-bay. Komen van de usa.Heb ze besteld ook.:D
Stephano Jansen

Stephano Jansen zegt:
Recept is gewelding, echter gebruiken wij al jaren houten cannoli vormen van 12cm lang bij 1½ dik, werkt het beste.
giseleke

giseleke zegt:
Ben al maanden op zoek naar de cannolivormen, vind ze nergens,kan iemand mij helpen? Woon in Antwerpen. Bedankt op voorhand.:)
Marianti

Marianti zegt:
Hey G,
Ik maak meer dan 20jaar Cannoli en ik gebruik voor de vulling enkel ricotta, kaneel, bloemsuiker en coganac..
dit alles voeg ik toe al proevend naar smaak.
't Is erg simpel en vooral heeeeel lekker ;)
Tony

Tony zegt:
er staat wel Herkomst: Nederland, maar iedereen weet dat Cannoli uit Italie/Sicilie komt;)
Dewii

Dewii zegt:
Hallo:p,, Ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar een kennis is er helemaal dol op dus we gaan het zeker proberen. Afz. Dewii
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Gerardo, Doe jou recept er eens precies opzetten, wil ik wel eens uitproberen. Trouwens de vormen zijn bij de sligro te koop of via internet. Groetjes Marijke
gerardo de napolitaan

gerardo de napolitaan zegt:
lijkt er niet op.
het beslag of deeg is meel wijn iets zout suiker.
dun uit rollen driehoekjes van snijden.
om een stukje bezemsteel rollen en ib olie (zonnebloem) bakken.
uit de olie halen op keuken papier leggen en houdje er uit halen en vullen met het mengsel als beschreven.
beter is echte vormen van metaal maar die ben ik in nederland nog niet tegen gekomen.
afzender gerardo
ann

ann zegt:
Joepieeeeee! Leuk toch, zo lekker eenvoudig
ing

ing zegt:
Ik heb de ricotta van galbani gekocht , bloemsuiker en vanille-extract erbijgedaan ! en het was een GROOT succes !:)
ann

ann zegt:
ik heb ricotta van galbani en ik laat die niet uitlekken. Moet wel zeggen dat het ene doosje het andere niet is. Wat de vormen betreft, voor 10 € kreeg ik vier vormen en een ring om het deeg uit te snijden. Er staat ook een recept op de doos. Als je dan speltbloem gebruikt ipv gewoon bloem is het zelfs nog goed voor het south beach dieet!
ann

ann zegt:
Ik meng de ricotta en de rest gewoon in een kom met een lepel en dat gaat prima volgens mijn siciliaans snoeper:p
inge

inge zegt:
Hallo Bobbeltje2,
als mijn schoonmoeder die maakt is die korrelig ... en ik wil het zelf een keerje proberen ...Zij laat de ricotta ook niet uitlekken.Doen jullie de ricotta door de zeef of zo ? Of verschilt de belgische en nederlandse ricotta zo ? Inge
bobbeltje2

bobbeltje2 zegt:
Hallo Inge, de vulling krijg je altijd lekker romig. Als hij naar jou smaak te droog is voeg je wat meer ricotta of een scheutje ongeslagen room toe. Koffiemelk kan ook. Veel succes Marijke.
inge

inge zegt:
de koekjes koop ik in de italiaanse winkel. maar de vulling, is toch zo lekker romig (streek Cefalu, Enna, Palermo).Hoe krijg je die eigelijk zo ? met de mixer ? Mijn man, ook toevallig Giuseppe, is verzot op cannoli, maar de vulling krijgen we niet hetzelfde als ginder..:(