KookJij

Cannelloni met zuring en tomatencompote

Een heerlijk cannelloni met zuring en tomatencompote recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mini-proeven: pasta à volonté
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni met zuring en tomatencompote te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta 2 minuten in 3 liter gezouten water. Giet af en spreid de vellen uit op het werkvlak.
2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en laat er de zuring heel even in slinken. Roer er de ricotta, de mascarpone en de parmezaan door. Breng op smaak met peper en zout.
3. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in dobbelsteentjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en voeg er de tomaten, de sjalot, de tijm, de laurier en de suiker aan toe. Laat 10 minuten sudderen.
4. Verdeel de zuring-kaasmix over de pastavellen en rol op. Schik de rolletjes in een beboterde ovenschaal en zet 15 minuten in de oven. Voeg dan de tomatensaus toe, verlaag de temperatuur tot 150°C en laat nog 10 minuten verder garen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst