KookJij

Cajun kip

Een heerlijk cajun kip recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Lidl zomer 2014 recepen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cajun kip te bereiden

Snij de kippenbouten in twee stukken.
Breng een flinke pan met water aan de kook, voeg 2 theelepels zout toe en leg de kip in het water.
Draai het vuur heel laag en laat 20 minuten heel zacht koken met het deksel op de pan.
Maak ondertussen de marinade.
Meng de paprikapoeder, tijmblaadjes, tomatenketchup, sambal, balsamicoazijn, mosterd en olie.
Pureer met de staafmixer tot een egale saus.
Haal de kip met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken en leg de warme in een schaal.
Giet nu de marinade erover, dek af en laat afkoelen.
De kip kan eventeel een halve dag in de koelkast worden bewaard.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de peultjes schoon, kook in drie minuten gaar en spoel ze koud.
Snij de peultjes in kleine stukken.
Spoel de mais af.
Meng de gare rijst, peultjes en mais met het sap van de limoen en voeg de fijngesneden bosui toe.
Dek het af en bewaar op kamertemperatuur tot gebruik.
Neem de kip uit de marinade.
Grill de kip op een matig warme plek gedurende 10 minuten.
Doe de overgebleven marinade in een pannetje, plaats dit op de barbecueen en lak hiermee af en toe de grillende kip.
Serveer met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst