KookJij

Butterscotch taart

Een heerlijk butterscotch taart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Butterscotch taart te bereiden

- vet vlaaivorm in.
- zeef de bloem in een kom en voeg de boter toe tot het lijkt op broodkruimels. Roer de suiker, eierdooier en het water erdoor. (ik gebruik de keukenmachine tot het deeg aan elkaar hecht, daarna met de hand tot een bal kneden.)
bekleed de vorm en snijd de randje bij.
- bak het deeg bedekt met parels, droge bonen voor 35 minuten in de oven.
-doe voor de vulling de suiker en bloem in de pan en klop de melk er doorheen tot een glade massa.voeg boter toe en verhit voor 8 minuten tot het of kookt of dik genoeg is. haal van het vuur en voeg eierdooier en essence toe en giet in de vorm.
Voor de merenque.
- klop eiwit op tot negerzoenvulling en voeg de suiker toe. klop door tot de suiker is opgelost.
schep deze op de taart en zet nog even (5 a 10 minuten) tot de merenque mooi goudbruin is gekleurd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Paul Meijer

Paul Meijer zegt:
Leuk recept, maar al lezende vraag ik me af: - ± 35 min. blindbakken op 180 graden? Gaat dat niet verbranden?
- eidooier in (bijna) kokende massa: dat gaat toch stollen als een malle?
- de term is meringue. Met een i. Merengue met een e is een muzieksoort.
Jaao

Jaao zegt:
Zelf gemaakt en wat een lekker recept, smaakte goed.
thx