Recept
« Terug naar recepten
Bruschetta met haring en paprika
PT15M
Bruschetta met haring en paprika
Een heerlijk bruschetta met haring en paprika recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vis en vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruschetta met haring en paprika te bereiden
Snijd de paprika's in lange repen. Hak de Amsterdamse uien fijn. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Bereiding
Snijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Snijd de haringen in reepjes. Bestrijk de sneetjes royaal met verse roomkaas en verdeel de komkommer, haring en paprika erover.
Serveren
Bestrooi met de Amsterdamse uien en bieslook. Maal er wat peper over. Leg de bruschetta’s op vier bordjes Ook een prima gerecht voor de lunch.
Drinksuggestie
Een droge fino sherry (voor de liefhebbers) een glaasje (niet te koude, denk aan de smaakpapillen die niet mogen ‘bevriezen’) Corenwyn. Maar ook een frisse, droge pinot gris, bijvoorbeeld uit de Elzas is goede maatjes met zo'n bijzonder broodje haring.
Bereiding
Snijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Snijd de haringen in reepjes. Bestrijk de sneetjes royaal met verse roomkaas en verdeel de komkommer, haring en paprika erover.
Serveren
Bestrooi met de Amsterdamse uien en bieslook. Maal er wat peper over. Leg de bruschetta’s op vier bordjes Ook een prima gerecht voor de lunch.
Drinksuggestie
Een droge fino sherry (voor de liefhebbers) een glaasje (niet te koude, denk aan de smaakpapillen die niet mogen ‘bevriezen’) Corenwyn. Maar ook een frisse, droge pinot gris, bijvoorbeeld uit de Elzas is goede maatjes met zo'n bijzonder broodje haring.