KookJij

Recept voor Broccolisoep met roomkaas

Een heerlijk broccolisoep met roomkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes eraf. Schil de grote stelen er hak deze in stukjes.

2. Verhit de boter in een grote pan op een middelhoog vuur en voeg de ui, de prei en de wortel toe. Bak het geheel al roerend 3-4 minuten, of tot de ui glazig is.

3. Voeg de broccolisteeltjes, de rijst, het water, het laurierblaadje en een mespunt zout toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat het geheel afgedekt 15 minuten pruttelen. Voeg de broccoliroosjes toe en laat het geheel nog eens 15-20 minuten afgedekt pruttelen, of tot de rijst en de groenten gaar zijn. Verwijder het laurierblaadje.

4. Breng de soep op smaak met nootmuskaat, peper en wat zout. Roer de room en de roomkaas erdoor en laat het geheel onder af en toe roeren nog enkele minuten op een laag vuur pruttelen. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Schep de soep in warme kommen of borden en strooi de croutons erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Ik kook de rijst van tevoren, laat hem afkoelen en voeg hem pas op het laatst toe, zo blijft hij mooi heel!
bobby

bobby zegt:
Het is niet de bedoeling dat er niks meer van de rijst overblijft maar moet ook zeker niet meer hard zijn. Het is bedoeld als vulling en tegelijk om het te binden. Hopelijk smaakt de soep! Groetjes
Patricia

Patricia zegt:
Lijkt me een lekker soepje maar wat is de bedoeling met de rijst? Moet die heel blijven? Als je die kookt zoals jij het beschrijft is ie helemaal kapotgekookt. Lijkt me jammer, of gebruik je hem louter als bindmiddel?
Ga hem eens proberen want heb net broccoli liggen.
Groetjes, P
Lambert

Lambert zegt:
Hoi Bobby.
Toevallig heb ik gisteren broccilisoep gemaakt uit een pakje,maar deze ga ik zeker een keer proberen.Hij staat nu bij mijn favorieten.
Groetjes