KookJij

Bourgondisch pannetje met malse varkenshaas

Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iets met varkenshaas maken. Het voordeel van dit pannetje is dat het veel sneller klaar is omdat de varkenshaas een hele korte bereidingstijd nodig heeft. Als je de stukjes varkenshaas heel eventjes dichtschroeit en aanbakt blijft het heerlijk mals en zelfs nog een tikkeltje rosé als je het later weer aan de saus toevoegt. Doe dit echt pas op het laatste moment maar geef het nog wel de kans om even goed door te laten warmen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bourgondisch pannetje met malse varkenshaas te bereiden

  1. Snij de varkenshaas in grove stukken, pel de sjalotten en snij ze in halve manen, veeg de champignons schoon (nooit wassen) en snij ze in vieren, pel de knoflook plet, en hak fijn.
  2. Verwarm de braadboter en bak hierin kort (ongeveer 5 minuutjes) de stukjes varkenshaas aan alle kanten bruin, bestrooi met peper en weinig zout (de spekreepjes geven al een zoute smaak).
  3. Haal ze uit de pan en bewaar ze tot de saus klaar is.
  4. Bak de spekreepjes en voeg de knoflook, sjalotten en de Provençaalse kruiden toe.
  5. Voeg daarna eerst de champignons en daarna de tomatenpuree, rode wijn en de cognac toe.
  6. Laat dit geheel een kwartiertje sudderen en voeg dan de room toe.
  7. Voeg als laatste de varkenshaas toe en laat dit nog eventjes goed doorwarmen. De varkenshaas blijft zodoende supermals.
  8. Je kunt eventueel met een beetje peterselie garneren.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

N.B.: Dit recept staat op nr. 2 in de Top 5 van de Kerstklassiekers (Smulwebmagazine Kersteditie 2020)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst