KookJij

Bosnische gevulde paprika

Een heerlijk bosnische gevulde paprika recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: mama's gouden recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bosnische gevulde paprika te bereiden

Meng het gehakt, het ei, de rijst, 2 jamlepels vegeta, en 2 uitgeperste teentjes knoflook. Vul hiermee de paprika's, nog steeds voorzichtig, houd ze heel! Maak van de tomaten 15 kapjes, snijd met de schil rondjes uit de tomaat iets groter dan de openingen van de paprika's, en schuif die weer heel voorzichtig in de opening van de paprika, zodat die geheel afgesloten zit , wat er over is van de tomaat, snijd je klein en gooi je in de pan.

Doe nu het water, de olie, de fijngesneden ui en knoflook, de tomatenpuree, en de rest van de kruiden in een grote, liefst gietijzeren pan, de pan hoeft niet hoog te zijn maar wel groot in diameter. Breng alles aan de kook en laat lekker een half uurtje pruttelen, doe er dan de paprika's bij, en laat alles nog eens 1½ uur zachtjes koken, haal dan even de paprika's eruit, ook de takjes kruiden, en laat het vocht even inkoken, tot je de smaak goed vindt, voor iedereen is dat verschillend, leg de paprika's in een schaal en overgiet ze met het vocht, de olie zal gaan scheiden, maar dat hoort erbij! Je kunt dit gerecht van tevoren klaarmaken, maximaal 1 dag, als het afgekoeld is zet je het afgedekt in de koelkast, en je warmt het op, bv.in de oven, afgedekt met aluminiumfolie, of afgedekt met huishoudfolie in de magnetron. serveer het met grof bruin stokbrood, en een schaaltje crème fraiche, geef er diepe borden bij, je doet de paprika op het bord, en doe er wat saus over en op de paprika een theelepeltje crème fraiche, de bedoeling is, dat je lekker met het stokbrood in de saus doopt, dit is echt bourgondisch eten, dus gezellig met vrienden, en een lekker glaasje wijn erbij, dit mag best een beetje zware rode wijn zijn. Eet smakelijk,

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marianne muis

marianne muis zegt:
ik heb de gevulde paprika's bij bosnische vrienden gegeten, en heb toen zelf geprobeerd het net zo te maken, ik heb van niemand een recept gekregen, ik vond het er goed op lijken , zoals ik ze bij mijn vrienden heb gegeten, zowel in nederland als in bosnië, gorazde.
het wordt tijd dat ook de supermarkten vegeta gaan verkopen, ik gebruik het overal voor.
bij de jumbo en bij de sligro heb ik het al kunnen kopen.
groetjes van marianne van mamma's gouden recepten.
Edina

Edina zegt:
Ik heb dat recept uitgeprobeerd,maar moet zeggen dat er niks gaat boven origineel recept....Als je dat niet kent, dan is bovenstaand recept smakelijk...
heleen

heleen zegt:
Uiteraard komt dit recept oorspronkelijk uit Bosnie.
Bij dit receept een beetje aangepast maar het lijkt nog op het originele resept.Vegeta is een kroatisch kruidenmengsel en is ook bij elke trukse groentenboer te verkrijgen.
Ook de origineel gebruikte geele puntpaprika is daar meestal verkrijgbaar.:p