KookJij

Borstplaat

Het perfecte recept voor borstplaat.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Borstplaat te bereiden

Laat de suiker met de vanillesuiker, boter en slagroom smelten in een pan met dikke bodem. Gebruik eventueel een warmhoudplaatje, zodat het niet te snel gaat. Roer tot de suiker helemaal is gesmolten. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het geheel dikker wordt en je het langs de rand hard voelt worden. Zet de vormpjes op bakpapier. Giet de massa voorzichtig over in de vormpjes. Laat hard worden, zodat je de borstplaat makkelijk uit de vormpjes kunt halen.
Tip
Gekleurde borstplaat? Voeg 2 eetlepels limonadesiroop toe aan het suikermengsel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Lucy,
Deze vormpjes kun je kopen bij bijvoorbeeld blokker, dille en kamille. Je kan daar de rvs uitsteekvompjes voor gebruiken.
Groetjes,
Anna
KookJij.
Lucy

Lucy zegt:
Dag Marijke, wat een lekker recept. Ik zag net iets op de tv over die ouderwetse lekkernij maar ik heb nog nooit gehoord van borstplaatvormpjes, bestaan die echt en zo ja, waar kun je die dan kopen, als ik dat weet kan ik op 5 dec. de familie eens verrassen met dit lekkers.
Gr. Lucy