KookJij

Recept voor Boeuf bourguignon

Een heerlijk boeuf bourguignon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: kCal energie
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Laat het vlees 1 nacht marineren in een aardewerken kom met de wijn, de groenten, het kruidentuiltje en een mespunt peper.
2. Dep het vlees goed droog. Braad het kort rondom aan in een mengsel van boter en olie.
3. Bestuif het lichtjes met bloem en kruid met peper en zout. Laat het nog 1 minuut braden, keer het vaak om.
4. Leg het in een diepe ovenschaal. Doe er de marinade en de groenten bij. Dek af en zet ongeveer 2 uur in het midden van een warme oven van 175°C. Giet er tussendoor nog wat water bij, zodat er voldoende stoofvocht is.
5. Laat het vlees 5 minuten rusten alvorens het aan te snijden.
6. Zeef de marinade en laat inkoken tot de gewenste sausdikte.
7. Serveer in flinke plakken, met de wortelen en de wijnsaus. Werk af met peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truus vercoulen-geurts

truus vercoulen-geurts zegt:
Dit is eten wat ze in frankrijk een of twee keer opkoken omdat dan de smaken nog eens echt goed vrijkomen. Ook met wild en tam konijn doen de meeste fransen dat. Probeer maar eens. Niet voor niets is dit soort eten de volgende dag lekkerder.
ballast

ballast zegt:
Heerlijk eten.
slaatje

slaatje zegt:
Dat is dan duidelijk ;);)
jvandenoever

jvandenoever zegt:
het is mijn ervaring die ik vertelde,je mag ze van mij gerust invriezen alleen ik doe het niet.:)
liske

liske zegt:
Ik vries ook vaak champignons in, ze worden echt niet zwart, hoor!:?
derbyke

derbyke zegt:
Moet je langs ene kant wel gelijk geven in bereide gerechten kan het best wel.
Zullen het antwoord afwachten van Jaap :);):p
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Hilde, die opmerking van het niet invriezen verbaasde mij omdat ik zelf heel vaak sauzen en soepen invries waar ook champignons in verwerkt zijn, zoals ook mijn Boeuf Stroganoff, zie mijn recept. Groetjes Gerda :p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Slaatje, bij het bevriezen worden ze taai en slaan zwart uit.:);):p
slaatje

slaatje zegt:
Een lekker recept, maar waarom moet het zonder de champignons ingevroren worden?
Groetjes Gerda.
:p:p:p
mdc

mdc zegt:
Hallo Wimpie,
De wijn die aan de tafel gedronken, moet ook in het gerecht.Je moet het eerst eens probeeren je zult het verschil wel merken.
Groetjes :)