KookJij

Boemboe Balie

Een heerlijk boemboe balie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boemboe Balie te bereiden

Wie een braadkip gebruikt, snijdt deze in kleine stukken. Snipper de ui en de knoflook, snijd de peper open, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukjes

Bereiden:
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uien, de knoflook en de peper. Voeg er de kruiden aan toe, laat even mee braden en doe er de stukken kip bij. Voeg zodra de kipdelen een kleurtje hebben, zout, ketjap, suiker en een beetje water toe en laat in circa 1 uur gaar smoren. Serveer met witte rijst, een frisse komkommersalade of atjar tjampoer.

Tip:
Dit gerecht kan ook gemaakt worden met runder- of varkenslappen. Neem voor een vegetarische versie in plaats van vlees hardgekookte eieren. Laat deze even meewarmen in het uien- knoflook-kruidenmengsel. De meeste kruiden zijn bij de supermarkt verkrijgbaar, zo niet ga dan naar de toko.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst