Recept
« Terug naar recepten
Blondies
PT35M
Blondies
Een heerlijk blondies recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Blondies te bereiden
Deze blondies zijn eigenlijk gewoon brownies maar in plaats van pure chocolade heb ik gebruik gemaakt van witte chocolade.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt au bain marie 300 gram witte chocolade met 75 gram boter. Mix in een beslagkom 90 gram suiker met 3 eieren luchtig, voeg 2 theelepels vanille aroma en 200 gram zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot een luchtig beslag. Schep dan de gesmolten witte chocolade door het beslag. Hak nog 100 gram witte chocolade door het beslag en schep het beslag in een met bakpapier bekleed brownieblik.
Zet het brownieblik in de oven en na ongeveer 20 tot 25 minuten is de blondie klaar. Laat het goed afkoelen in het bakblik en snij de blondie in kleinere stukjes.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt au bain marie 300 gram witte chocolade met 75 gram boter. Mix in een beslagkom 90 gram suiker met 3 eieren luchtig, voeg 2 theelepels vanille aroma en 200 gram zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot een luchtig beslag. Schep dan de gesmolten witte chocolade door het beslag. Hak nog 100 gram witte chocolade door het beslag en schep het beslag in een met bakpapier bekleed brownieblik.
Zet het brownieblik in de oven en na ongeveer 20 tot 25 minuten is de blondie klaar. Laat het goed afkoelen in het bakblik en snij de blondie in kleinere stukjes.
Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)
Je kan de blondies als ze klaar zijn en afgekoeld bestrooien met poedersuiker en geschaafde amandelen.
Maria zegt: