KookJij

Bloemkoolsoep met blauwe kaas en walnoten

Ikzelf ben dol op blauwe kaas maar bij mij thuis zijn ze daar niet zo weg van. Dat vergt vaak wel enige creativiteit in bepaalde gerechten want ik vind het zonde om die heerlijk blauwe kaas dan maar gewoonweg achterwege te laten. Deze soep is een uitstekende oplossing daarvoor want je kunt de kaas (en walnoten) gewoon op het laatste moment toevoegen. Je kunt de walnoten ook vervangen door hazelnoten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolsoep met blauwe kaas en walnoten te bereiden

  1. Verhit olijfolie in een soeppan en bak hierin de fijngesneden sjalotjes glazig.
  2. Voeg de gewassen en fijngesneden prei en bleekselderij toe. Schep alles door elkaar en fruit het aan.
  3. Voeg de in stukjes gesneden bloemkool en de laurier en peterselie toe.
  4. Giet de bouillon erbij tot alles net onder staat en laat dit geheel een half uurtje op een klein pitje zachtjes koken.
  5. Haal de laurier en peterselie eruit en maak alles glad met een staafmixer.
  6. Voeg dan peper, zout, de room en eventueel nog wat bouillon toe.
  7. Laat dit nog een kleine 5 minuutjes heel zachtjes pruttelen. Proef de soep en maak ze indien nodig nog op smaak.
  8. Schep en soep op borden of in kommen en voeg wat van de fijngekruimelde kaas en geroosterde/gehakte walnoten toe.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Je kunt de soep heel makkelijk vega maken door groentebouillon te gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst