KookJij

Bloemkoolbeignetjes

Een heerlijk bloemkoolbeignetjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cucina italia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolbeignetjes te bereiden

Was de bloemkool en maak hem schoon door de buitenste bladeren te verwijderen,snijd de bloemkool niet doormidden.Kook de bloemkool gaar in een ruime hoeveelheid kokend water met zout.Giet de bloemkool af en pureer 150 gram bloemkool met de eieren,een snufje zout en 1 eetlepel bloem.Snijd de rest van de bloemkool in plakjes en meng deze plakjes door het bloemkoolbeslag.Neem met een lepel een plakje bloemkool en bak dit in voldoende hete olie in de frituurpan op 150 graden.Haal de beignetjes uit de pan als ze goudkleurig zijn en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.Roerbak de spinazie even in een koekenpan met olie,zout en wat druppels aceto balsamico en serveer de beignetjes op een bedje van spinazie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

saskia de troyer

saskia de troyer zegt:
ik heb de bloemkoolbegnetjes al eens klaargemaakt maar zonder dat bedje van spinazie maar ik doe graag er ook eens tijm in niet te veel dat het niet overheerst maar het is wel lekker en met dille vind ik ze ook lekker ik heb het met gedroogde kruiden al gedaan maar ook vers;)