KookJij

Recept voor Bierijs uit zuid West-Vlaanderen met Hagelands schuim

Een heerlijk bierijs uit zuid west-vlaanderen met hagelands schuim recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Coupes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: topslager
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Voor het bierijs:
Meng de dooiers en de suiker en klop dit op tot een witte massa (ruban). Breng de melk aan de kook, voeg al roerend de ruban toe, plaats op een zacht vuurtje en blijf roeren tot de crème gebonden is. Laat niet meer koken. Verwarm het bier en doe er de suiker bij. Laat inkoken tot de helft. Meng de nog vloeibare coulis onder de massa, laat afkoelen en draai tot ijs in de ijsmachine.
Voor het Hagelands schuim:
Klop de eiwitten tot schuim en spatel er de bloemsuiker en de speculaas onder. Schep het mengsel op bakpapier en zet in een voorverwarmde oven van 100°C. Laat de koekjes gedurende minstens 1 uur goed droog worden, hak ze daarna fijn.
Presentatie:
Doe het ijs in kleine bierglaasjes, blijf 1 tot 2 cm van de rand en vul bij met de gehakte koekjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Dit is wel een hele aparte! Lijkt me wel de moeite van 't proberen waard. Alleen de bron, topslager/bierijs?