KookJij

Biefstuk met aardappelkoekjes en kruidenboter

Een heerlijk biefstuk met aardappelkoekjes en kruidenboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wining & dining
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biefstuk met aardappelkoekjes en kruidenboter te bereiden

Kook voor de aardappelkoekjes de aardappels gaar.Giet ze goed af en pureer ze met de melk en boter.Meng de lente ui erdoor en breng op smaak.Zorg dat de puree niet te nat is;roer er eventueel een beetje bloem door.Verdeel de puree in vieren en vorm hiervan 4 koekjes.Bestrooi ze licht met bloem en bak ze in hete boter aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn.Hou ze warm.Kruid de biefstuk met zout,zwarte peper en olijfolie.Verhit een pan en bak de lapjes naar smaak.Haal ze uit de pan en hou ze warm.Voeg de bouillon,whiskey en boter toe aan de vleessappen in de pan,met zout en peper naar smaak.Prak de ingrediënten voor de kruidenboter goed door elkaar.Leg op elk bord een aardappelkoekje met de biefstuk erbovenop.Schep daar war kruidenboter op en sprenkel de whiskeyjus rondom op het bord.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Lijkt me heerlijk maar ik mis wel de groenten .