KookJij

Recept voor Balletjes met pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Balletjes rollen gaat gemakkelijk wanneer je eerst je handen nat maakt met koud water, ze schudt, maar niet afdroogt en dit enkele keren herhaalt tijdens het rollen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit.
  3. Doe het gehakt in een grote kom.
  4. Voeg de zeer fijngesnipperde ui toe, de pijnboompitten, de kaas, de fijngeraspte citroenschil, het fijngehakte basilicum, het ei, peper en zout.
  5. Kneed alles goed, voeg paneermeel toe en kneed nog.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Rol balletjes ter grootte van een dikke noot en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  8. Bak ze 15 min. in de oven.
  9. Giet, ondertussen, de olie in een stoofpot.
  10. Voeg de passata en de wijn toe.
  11. Breng aan de kook en laat sudderen op zacht vuur.
  12. Doe de balletjes in deze saus en stoof nog 15 min. extra.
  13. Breng op smaak met peper en zout.
  14. Serveer warm met deegwaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Is voor ons soms ook een beetje zoeken met jullie woordenschat, maar dat maakt het juist plezierig. Laat het je alvast smaken ;) Groetjes, Erwin.
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Ga dit vandaag ook eens maken, lijkt me erg lekker
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Een beetje Belgisch kan ik intussen haha
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Bedankt monique, kon het niet beter verwoorden ;-)
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
2 bokalen passata= 2 potten gezeefde tomaten, deze krijg je ook met basilcum gewoon bij de supermarkt.
En een bussel= een bosje (handvol)
eva

eva zegt:
Dit lijkt mijn heerlijk.Maar wat is2bokalenpassata rustica met basilicum en waar tekoop.Wat is een bussel. Lijkt mijn erg lekker .Hoop gauw wat tehoren lijkt mijn wel iets voor het weekend
Groet Eva