Recept
« Terug naar recepten
					
						Aziatisch gekruide linzen met eieren 
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aziatisch gekruide linzen met eieren
Op internet stuitte ik op een recept van Felix Wilbrink met gekruide linzen met eieren. Dat leek me heel erg lekker, maar ik wilde er toch nog een beetje meer van maken. Dus worteltjes en prei aan toegevoegd en de saus wat meer naar onze smaak gekruid.
We hebben genoten van deze lekkere gekruide linzen met ei.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 - > Hoofdgerechten - Vegetarisch
 - > Hoofdgerechten - Wokken
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									India
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									aangepast recept Felix Wilbrink
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aziatisch gekruide linzen met eieren te bereiden
- Meng kruiden: kardemom, kruidnagelpoeder, komijnzaadpoeder, kurkuma en beetje kaneel door elkaar.
 - Maal gember, knoflook, chilipeper, ui en zout in het bakje van je staafmixer of de keukenmachine tot een pasta.
 - Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het pastamengsel van uien en knoflook. Voeg de worteltjes en de prei toe en bak even mee.Doe het kruidenmengsel en het laurierblad erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe. Meng alles goed door elkaar.
 - Maak de tomatensaus op smaak met zout en een beetje honing of suiker.
 - Doe de linzen erbij en de hardgekookte eieren. Verwarm alles goed.
 - Zijn de linzen te droog voeg dan wat bouillon of water toe.
 
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met rijst en een Oosterse komkommersalade 
									
                    