KookJij

Ayam Kodok

Een heerlijk ayam kodok recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: Van een vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ayam Kodok te bereiden

De kip vilt u – of laat u villen door de poelier – en wel zo, dat het vel heel blijft. De vlerken en de uiteinde der pootjes laat u in het vel zitten.
Nu maakt u de vulling. Hiervoor neemt u het gehakt, de ham, het gemalen vlees van de ontvelde kip, de augurken, de leverpastei, de champignons en de doperwtjes. U voegt hieraan toe zout, peper, kaneel en nootmuskaat. U vermengt alles goed met elkaar.
Met dit mengsel vult u het kippenvel en modelleert een complete kip. De hardgekookte eieren pelt u en plaatst ze zo in het gehakt, dat straks bij het aansnijden in iedere plak een schijfje ei zit. Met een naald en katoenen draad naait u de gevulde kip dicht. Probeer een zo natuurlijk mogelijke weergave van het beestje te herstellen.
U neemt een pan die u met de kip in een rijststomer of grote met water gevulde pan plaatst (au bain marie). Zo stoomt u de kip ongeveer een half uur, terwijl u er af en toe eens in prikt.
U zet de oven op matige warmte en u plaatst de kip met het vrijgekomen vocht in een beboterde vuurvaste schotel. U overgiet de kip telkens met haar eigen jus vermengd met sojasaus, peper, zout en boter, tot er een mooi bruin korstje is gevormd.
Bij de Ayam Kodok kunt u rijst, aardappelen, vruchtencompote of doperwtjes met worteltjes eten.Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst