KookJij

Atjar van komkommer en rode paprika

Lekkere salade bij Oosterse gerechten bestaande uit komkommer, paprika en sjalotjes. De dressing gaat warm over de salade.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Cursus bij de vroegere Zuivelkeuken in Leidschendam
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Atjar van komkommer en rode paprika te bereiden

  1. Schil de komkommer. Snij de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten.
    Snij de komkommer in blokjes.
    Was de paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snij de paprika ook in blokjes.
    Pel het sjalotje en het teentje knoflook en snipper deze fijn.
    Doe alle groenten in een schaal en bestrooi deze met zout en peper.

  2. Verwarm de azijn met de mosterd en de suiker (roeren tot de suiker is opgelost) en giet de warme azijn over de salade.
    Roer goed door elkaar en laat minstens een paar uur op een koele plaats intrekken.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze atjar maak ik bijna altijd bij Oosterse recepten. Lekker fris. Je kunt de salade ruim tevoren maken. En de salade is erg lekker. Het originele recept leerde ik bij de Zuivelkeuken maar het recept is in de loop der jaren aangepast op eigen smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst