KookJij

Aspergetaart

Een heerlijk aspergetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vlees.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergetaart te bereiden

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.Schil de asperges,snijd ze in kleine stukjes en kook ze in een laagje water met een snufje zout in 15 minuten gaar.Afgieten en laten uitlekken.verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed een lage aardenwerken taartvorm(20 centimeter)met het bladerdeeg.Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem.Snijd de prei in smalle ringen.Verhit de olie en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten.Voeg de preiringen toe en bak ze 3 minuten mee.Klop de eieren met de créme fraïche los en voeg de kaas,wat zout en peper en wat nootmuskaat toe.Vul de vorm met het vlees preimengsel,de asperges en het eiermengsel.Bak de taart midden in de hete oven in 35 minuten goudbruin en gaar.Snijd de taart in punten,warm of koud serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst