Recept
« Terug naar recepten
Aspergetaart
PT90M
Aspergetaart
Een heerlijk aspergetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vlees.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergetaart te bereiden
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.Schil de asperges,snijd ze in kleine stukjes en kook ze in een laagje water met een snufje zout in 15 minuten gaar.Afgieten en laten uitlekken.verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed een lage aardenwerken taartvorm(20 centimeter)met het bladerdeeg.Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem.Snijd de prei in smalle ringen.Verhit de olie en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten.Voeg de preiringen toe en bak ze 3 minuten mee.Klop de eieren met de créme fraïche los en voeg de kaas,wat zout en peper en wat nootmuskaat toe.Vul de vorm met het vlees preimengsel,de asperges en het eiermengsel.Bak de taart midden in de hete oven in 35 minuten goudbruin en gaar.Snijd de taart in punten,warm of koud serveren.