KookJij

Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm

Asperges en zalm is een voortreffelijke combinatie. Vaak eet ik er een zalmmoot bij met Hollandaise saus die heerlijk is bij zowel de asperges als bij de zalm. Dit keer heb ik het eens over een andere boeg gegooid. Met dit recept raakte ik geïnspireerd door een foto op Facebook. Een recept van Jeroen Meus kwam daar dicht bij in de buurt en heb een beetje gevolgd en een beetje aangepast.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Beetje van Jeroen Meus en een beetje van mezelf, eigen tekst en foto,s
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met roerei, Hollandse garnalen en gerookte zalm te bereiden

  1. Schil de asperges en kook ze. (Ik breng de asperges in het water aan de kook, laat ze enkele minuutjes koken, draai de pit uit en laat ze dan 10-15 minuten nagaren in het hete nat).
  2. Maak intussen het roerei, kluts de eieren met peper, zout en nootmuskaat, laat een klont boter uitbruisen in de pan en giet hier het geklopte ei in. Blijf met een vork door de pan roeren. Voeg bieslook en peterselie toe. Het lekkerste is het als het ei nog niet helemaal droog gebakken is.
  3. Laat de asperges op een schone theedoek goed uitlekken.
  4. Schik de asperges op een schaal (of op borden) en schep er het roerei overheen. Strooi de garnalen erover en maak roosjes van de zalm die je ertussenin schikt.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Krieltjes smaken hier lekker bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst