Recept
« Terug naar recepten
					
						Asperges met mangosalsa
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Asperges met mangosalsa
Een heerlijk asperges met mangosalsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Cursus fijne keuken
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Asperges met mangosalsa te bereiden
 Schil de asperges en kook ze in water(aspergenat)met suiker en zout beetgaar(blancheren).Haal ze uit het vocht,spoel ze koud en laat ze uitlekken.Schil de mango en snijd het vruchtvlees in zeer kleine blokjes(pit verwijderen).Was en snijd het lenteuitje en spaanse peper zeer klein en meng deze door de mango.Maak deze salsa op smaak met limoensap en honing.Maak een dressing van de azijn,honing mosterd,olie en peper en zout.Rooster het brood en maal dit  fijn met de keukenmachine of deegroller.Was en droog de spinazie en leg deze als een waaier bovenaan op het bord.Besprenkel de spinazie met de dressing en maak met behulp van een uitsteekring een klein taartje van de mangosalsa bij deze bladspinazie.Neem 3 borden:1 met bloem 1 met losgeklopte eieren 1 met sesamzaad(niet te veel) en broodkruim en haal hier achtereenvolgens de asperges door(eerst bloem,dan ei en als laatste de sesampaneer).Verhit de frituurolie en bak de asperges op 170 graden goud bruin in 1 minuut.Leg de gefrituurde asperges bij de salsa en serveer de salade. 
									 
                    




 
					
willem zegt:
dat is lang geleden dat ik gereageerd heb op een van jou recepten
maar volgens mij is het niet pocheren maar blanceren want pocheren geschied in hete vloeistof, vloeistof die nauwelijks beweegt en blancheren is blancheren is het korter of langer koken van voedingsmiddelen
in water,waaraan zout is toegevoegd, voor groente kokend water,
dit is om de kleur te behouden en om de poriën te sluiten. In koud
water,dit is om de poriën te openen, dit wordt vaak gedaan voor
b.v : vlees, gevogelte en wild, om ze te reinigen en de omringende
huid te verstevigen,( zwezerik,kalfskop enz)
maar verder hulde wat een goed recept
groetjes willem
;);):);)