KookJij

Appetizer Zeeuws spek

Een heerlijk appetizer zeeuws spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appetizer Zeeuws spek te bereiden

Snijd van het spek een paar mooie plakjes spek af en leg deze op een bordje. De winterwortel schrappen en daarna in stukjes schaven. 1 tl abrikozenjam mengen met de slasaus en deze door de wortel mengen. De tweede tl abrikozenjam mengen met de mosterd en deze saus over het vlees leggen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
Voor mij hoort een amuse 'fijntjes' te zijn, zowel in presentatie als in smaak. Dit (overigens kleine) gerechtje is qua smaak redelijk 'boers' en vol. De schaaltjes waarop het is gepresenteerd is ter grootte van een gebaksvorkje. Wil je er toch een amuse van maken dan het vlees flinterdun snijden, de wortelsalade erin rollen en wat dressing over het totaalhapje op een amuselepel.
djmagich

djmagich zegt:
Hmm, ziet er heerlijk uit! Denk als je het in wat kleinere mate doet dat het heel goed te doen is als amuse. Of is het daar te machtig voor?
atje

atje zegt:
Beste bollehans,
Zeeuws spek is buikspek van het varken,met marinade mix bestrooien en met kolorozo zout..een nacht laten marineren en daarna bakken in de oven, kan warm en koud worden gegeten.
gr at van hoorn [slager]
bollehans

bollehans zegt:
Hallo Tania, eigenlijk ben ik meer benieuwd naar de receptuur van dat "bereid stukje Zeeuws spek".;)

Skol, Hans.
Tania

Tania zegt:
Dag Anna, de uitvergrootte foto's zijn een leuke verbetering. Zo kun je nog duidelijker de structuur van de gerechten zien. Ook de blog heb ik al ontdekt en ik schrijf vast en zeker nog een bijdrage binnenkort. Kortom, Kookjij is goed bezig. Groetjes, Tania