KookJij

Recept voor Appeltaart zonder deeg

Een heerlijk appeltaart zonder deeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180º of thermostaat 6

Het ei met de suiker de maizena de melk (cognac) zout en kaneel goed mengen. Ik doe het in een shaker van Tupperware. De Appels schillen en raspen, behalve twee. De twee verblijvende in schijfjes snijden. De geraspte appels onmiddelijk door het eimengsel roeren. Bij dit mengsel voeg je de boter in kleine stukjes gesneden eraan toe. Beboter een taartvorm en bestuif deze met een beetje meel. Giet het "deegmengsel" in de vorm en versier met appelschijfjes.
Doe de taart in de warme oven en laat +/-20 min bakken.
Haal de taart uit de oven en bestrijk noch warm met de abrikoos gelei.

Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)

Dien op met vanille ijs en warme vanille saus.
lekkkkkkkkker

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mdc

mdc zegt:
Goede avond Maria,

de eerste keer heb ik ook getwijfeld, ik kan jou verzekeren de taart is het echt waard.
Een beetje rijst hij toch door het ei en de cognac.Laat eens horen wie het gesmaakt heeft.
Groetjes
;)
rangvi

rangvi zegt:
Beste Martine, doe je er alleen maizena in, geen bloem ?? Rijst deze appeltaart of blijft hij tamelijk plat ?(aangezien er geen bakpoeder inzit) maar het lijkt me heel lekker, ga het zeker maken !
mdc

mdc zegt:
Hallo robmar,
Een taartvorm van 26 cm geb ik bij Hema gekocht.De taartvorm is uit ceramic dan hoef je de taart niet uit de vorm halen daar de vorm zeer decoratief is.Veel succes;)
Groetjes Martine
robmar

robmar zegt:
Martine,

Wil de maat van de taartvorm bezorgen a.u.b.; zodat wij snel van dit lekkers kunnen smullen.