KookJij

Appelcrumble

Een heerlijk appelcrumble recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mini-proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelcrumble te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Verkruimel de koekjes. Vermeng ze met de zachte boter en de bruine suiker. Voeg er de bloem en een mespunt kaneel aan toe. Kneed goed door met de vingers. laat opstijven in de koelkast.
3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en de pitten. Snij ze in kwartjes. Bak ze een paar minuten aan beide kanten in de gezouten boter. Strooi er de fijne suiker bij. Laat ze op een hevig vuur verder bakken, tot de suiker gekarameliseerd is.
4. Schik de gekarameliseerde appelkwartjes in een ovenschaal. Verdeel er de room over. Strooi er het crumblemengseltje over. Zet 35 minuten in het midden van de oven.
5. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Selina

Selina zegt:
Echt super bedankt voor het recept! Ik heb het op kerstavond als toetje gemaakt voor m'n ouders en m'n broertje. Heb custardvla gemaakt en de apple crumble als topping gebruikt, ze vonden het super:) En vanwege het bakken van de appels en het karameliseren deed het me erg denken aan de appeltaart die een franse tante van mij altijd maakt:) Donderdag komen vriendinnen van me gezellig bij me eten, dus denk dat ik dit ook maar voor hun ga maken. Ben echt super blij dat ik dit op internet heb kunnen vinden, bedankt!
mar10ne

mar10ne zegt:
bedankt voor het recept, heb hem geprobeerd afgelopen zaterdag, en hij was erg lekker!!:)
mariska

mariska zegt:
Ik zou gewoon de vanillevla van campina gebruiken.Ik moet toegeven dat het hier in Engeland wel heel makkelijk is om dit alles te maken want ik hoef alleen mijn appels te schillen....je kan hier een mix kopen die je bovenop de appels strooit en klaar is kees.Maar ehm ja,gewoon vla van de winkel-I'm afraid.
Marjan Van Sande

Marjan Van Sande zegt:
Bedankt voor de reacties, maar hoe maak je dan zo'n vanillevla?
Alvast bedankt!
Lize

Lize zegt:
Ik heb het nog nooit koud gegeten maar blijkbaar kan dat dus ook.
mariska

mariska zegt:
Ondanks dat andere vinden van niet....ja hoor! maak de crumble,laat hem koud worden en doe er vanille vla over.Op een hete zomerse dag erg aan te bevelen.
Marjan Van Sande

Marjan Van Sande zegt:
Kan het ook koud?
mariska

mariska zegt:
dit is heerlijk met warme custard.klassieker hier in Engeland.
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Dat eet je warm
lili

lili zegt:
eet je dat warm of koud
lotte1

lotte1 zegt:
Het is inderdaad heel erg lekker. Ik heb alleen teveel wafels erin gedaan (ik zag later: pakJE staan. De volgende keer doe ik er een half pak wafels in.:)
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
@ Lotte: ja Bretonse galetjes zijn wafeltjes :)
lotte1

lotte1 zegt:
Lize, wat zijn Bretonse galetjes. Zijn dit wafeltjes misschien?
djmagich

djmagich zegt:
Deze ga ik vrijdag maken.